Thursday, August 18, 2011

Salam Ramadhan...

Salam Ramadhan semua
Takpe la terlambat pun
Tapi masih dalam bulan Ramdhan kan...!!

Selamat menunaikan ibadat puasa
Selamat berterawikh dan
Selamat beramal....

Thursday, July 28, 2011

Harimau vs Singa

Semalam harimau menentang singa
berlawan di gelanggang harimau
Harap-harap memanglah harimau menang
Tapi tak pasti la...
Sebab harimau dah cedera teruk
di gelanggang singa

Dan ni lah antara harimau yang turun padang
Yang bestnye en apek ader malam ni
heheheh.....
My en husband nak gi kl
Tapi oleh kerana aku sibuk ngan keje
Dan tak boleh cuti
Die batalkan niat die gi tengok bola
Last-last kiteorang tengok bola
kat cili padi jer
Tapi yang kelakarnye
My en husband dah post kat fb die
Yang die gi Bukit Jalil
Ramai jugak la yang percaya
Hehhehe...
Aku plak la yang membetulkan keadaan
Sambil tengok bola
Kiteorang santap la...
Tapi makan tak habis
Sebab berdebar tengok bola
Jadi kenyang la pulak
Lastly, Malaysia hanya seri 1 sama
Muka my en husband jadi moyok
Dah la semangat beli baju Malaysia
Takpe la kate die...
Tanah Tumpah Darahku
Ape-ape pun
Malaysia telah cube yang terbaik
Kredit tu Safee Sali
And especially Khairul Fahmi
Hehhehehe....

Monday, July 25, 2011

Sweet 73

Mesti terkejut tgk tajuk tu kan...!!
Bukan diri sendiri yang empunye la
My only grandmother befday
TOK MA sorang la nenek yang aku ader
Bile difikirkan balik, rase macam sedih plak
Sorang ni je la nenek yang aku ader
Sobbb..... Sobb...

Back to my story
Yesterday kiteorang sambut befday TOK MA
Mase kiteorang sampai tu
Die tak tau pun tujuan kiteorang berkumpul
Actually mmg lame kiteorang tak berkumpul macam ni
Best la... Tapi yang tak bestnye
Ahli tak lengkap
Ramai cucu yang takde
Walaubagaimanapun, misi mesti dijalankan

Sambung balik cerite, bile semua sampai baru la die tau
Dah tau tu, terus je gi salin baju
hehhehe die ni mmg suke bab-bab salin baju
Location majlis ni kat umah Auntie gee
Sebab mase tu TOK MA ader kat sini
Dan kiteorang berpakat sponsor makanan sikit sorang
Kek ni disponser oleh Ateh
Ni la antara juadahnye...
Mee goreng auntie gee yang buat
Sedap sampai licin
Sampai ader yang tak sempat makan...
Sate plak dimasak oleh mii and abah.. hehehe
Puding maklong and pak long
Air gas Mok nora
Dan aku... bawak diri je la... heheheh


Macam biase la...
Bile sambut befday mesti lah ader acara potong kek
Sepatutnye lilin banyak lagi
Tapi kiteorang letak sikit je la
Takut TOK MA tak larat nak tiup hehhe..

Tapi, perkara yang paling best disini yang boleh dirumuskan
Suke sangat tgk muke TOK MA
Susah nak cerite
Air muka die macam happy sangat
Terharu tengok muke die happy macam tu
To my sister's, rugi tak boleh tengok muke TOK MA mase tu
Memang nampak happy sangat die
Lagipun kiteorang tak pernah sambut befday die sebelum ni
Sebak rase...
Lastly, aku doakan semoga TOK MA sihat-sihat selalu
Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Serta bahagia bersama-sama anak-anak dan cucu-cucu tercinta
Dunia dan akhirat..
AMIN

Saturday, July 23, 2011

Fuhh... Fuhhh....

Banyaknye habukk..
Lame gile tak update blog ni
Spider merata-rata
So... Mase untuk mengemas...
Buang semua habuk
Dan sarang labah-labah yang bersarang kat blog ni
Dan mase untuk menaip
Dengan harapan dapat update blog setiap masa
Dan bukannya setahun sekali...
Heheheheheh.....

Wednesday, June 9, 2010

Dengki

Manusia memang tak boleh tengok orang lain senang
Mesti ada sifat tidak puas hati
Senang cerite sifat DENGKI
Pendek kata macam-macam keburukan yang timbul
kesan dari sifat dengki
Tak kira saudara,rakan atau jiran
Boleh bergaduh tak bertegur sapa kerana sifat ni

Kenape tetibe jer aku crite pasal dengki
Macam pelik jer kan
Dah lah lame tak update blog
Tup tup citer pasal dengki

Kisahnye bermula dengan jiran aku
Bukan jiran tetangga
Tapi jiran kedai
Tak payah citer la kedai yang mane

Aku pun tak paham
Kenapa la die dengki sangat ngan kedai kiteorang
Tak boleh tengok kiteorang jual something
Mesti nak jual jugak
Kalau boleh kiteorang malas la nak cari gaduh
Almaklumlah, die tu dah tua
Nanti kata tak hormat orang tua plak
Tapi perangai die tu
Membuat kite rasa sakit hati
Semangat nak bersaing semakin berkobar-kobar
Aku rase die dengki sbb tgk kiteorang ramai pelanggan
Tapi die kene sedar
Rezeki tu datang dari Tuhan

Aku bukannye nak memburukkan die
Tapi ape yang aku perasan
Die ni jenis manusia yang tak tau nak bersyukur
Tu la jadinye....

Moral of the story
Jauhilah dari sifat dengki
Kerana ia adalah amalan syaitan

Tuesday, May 18, 2010

Kegilaan Terhadap 'Online Game'

Bile dengar je pasal online game
Aku mesti rase nak try main
Aku memang gile main game
Kadang-kadang tu tak tido pun takpe
Zaman takde online game
Aku slalu la lepaskan kegilaan aku
kat PS2 dan komputer game
Skarang..... Lagi la....
Online berlambak-lambak kat facebook
Sampaikan aku pun tak larat nak main
Biasenye aku main game kat facebook la
Game yang aku minat ialah dari ZNGA PRODUCTION
Kalau korang nak tau, jom tgk game-game yang aku obsess ni...

1) Farmville - cucuk tanam
Kalau korang tengok gambar tu, tanaman dah takde. Lame tak main game ni sebab bile kebun dah terlalu besar, malas nak bercucuk tanam... Penat....

2 Petville - Pelihara binatang
Game ni kadang-kadang tu bosan jugak sbb keje kite just gi melawat jer. Tapi, ape yang aku suke pasal game ni ialah bleh decorate die punya rumah... kalau tak nak tension, bleh ar main game ni....

3. Fishville - Pelihara Ikan
Game ni lebih kurang macam Petville la. Cume kalau kite tak jage ikan ni betul-betul, die akan mati. Pembahagian masa penting la sebab kite kene bagi ikan ni makan ikut jam

4 Youthville - Kehidupan
Game ni aku tak brape suke sangat, bosan siket la. Rasenye sebab bosan ialah point untuk ke level seterusnya susah nak dapat..

5 Treasure Island - Pencarian Harta Karun
Kalau tengok tajuk mesti korang dapat agak macam mane nak main, cari harta karun.. So, duit yang kite dapat tu boleh la kite beli barang untuk hiaskan kite punya pulau.

6 Cafe World - Kedai MakanGame ni memang aku suke sangat. Sampai skarang masih main lagi. Ape yang bestnye kite boleh hiaskan cafe. Tahap kepuasan main game ni ialah bile tengok cafe kite makin hari makin membesar, memang best giler......

Semua game yang kat atas ni memang bagus untuk time management. Sebab bile main kite atur masa kite untuk bukak balik game ni sebab takut makanan jadi basi etc.

Tapi.. keburukan main game ni ialah... tak bleh nak buat keje lain, asyik duk layan kat die jee...

Kesimpulannya.. main game lebih sronok dari update blog ni....

Wednesday, April 7, 2010

Missing In Action

Haloo...
Juzailah in the house
Ape yang aku takut-takutkan dulu telah menjadi kenyataan
Takut dok leh nok update blog, hehehe
Mii sibuk jer duk tanye biler nok update blog
Aku sibuk sangat
Macam-macam bende nok kene buat

Sibuk dengan kerje

Sibuk dengan mesyuarat


Sibuk gi melancong
Sibuk jage kedai (sekarang dah ader 2 cawangan)
Arini aku memberanikan diri update blog ni
Lepas ni dok tau la bile plok, heheh
Harap-harap akan ader mase lagi la...