Thursday, July 28, 2011

Harimau vs Singa

Semalam harimau menentang singa
berlawan di gelanggang harimau
Harap-harap memanglah harimau menang
Tapi tak pasti la...
Sebab harimau dah cedera teruk
di gelanggang singa

Dan ni lah antara harimau yang turun padang
Yang bestnye en apek ader malam ni
heheheh.....
My en husband nak gi kl
Tapi oleh kerana aku sibuk ngan keje
Dan tak boleh cuti
Die batalkan niat die gi tengok bola
Last-last kiteorang tengok bola
kat cili padi jer
Tapi yang kelakarnye
My en husband dah post kat fb die
Yang die gi Bukit Jalil
Ramai jugak la yang percaya
Hehhehe...
Aku plak la yang membetulkan keadaan
Sambil tengok bola
Kiteorang santap la...
Tapi makan tak habis
Sebab berdebar tengok bola
Jadi kenyang la pulak
Lastly, Malaysia hanya seri 1 sama
Muka my en husband jadi moyok
Dah la semangat beli baju Malaysia
Takpe la kate die...
Tanah Tumpah Darahku
Ape-ape pun
Malaysia telah cube yang terbaik
Kredit tu Safee Sali
And especially Khairul Fahmi
Hehhehehe....

Monday, July 25, 2011

Sweet 73

Mesti terkejut tgk tajuk tu kan...!!
Bukan diri sendiri yang empunye la
My only grandmother befday
TOK MA sorang la nenek yang aku ader
Bile difikirkan balik, rase macam sedih plak
Sorang ni je la nenek yang aku ader
Sobbb..... Sobb...

Back to my story
Yesterday kiteorang sambut befday TOK MA
Mase kiteorang sampai tu
Die tak tau pun tujuan kiteorang berkumpul
Actually mmg lame kiteorang tak berkumpul macam ni
Best la... Tapi yang tak bestnye
Ahli tak lengkap
Ramai cucu yang takde
Walaubagaimanapun, misi mesti dijalankan

Sambung balik cerite, bile semua sampai baru la die tau
Dah tau tu, terus je gi salin baju
hehhehe die ni mmg suke bab-bab salin baju
Location majlis ni kat umah Auntie gee
Sebab mase tu TOK MA ader kat sini
Dan kiteorang berpakat sponsor makanan sikit sorang
Kek ni disponser oleh Ateh
Ni la antara juadahnye...
Mee goreng auntie gee yang buat
Sedap sampai licin
Sampai ader yang tak sempat makan...
Sate plak dimasak oleh mii and abah.. hehehe
Puding maklong and pak long
Air gas Mok nora
Dan aku... bawak diri je la... heheheh


Macam biase la...
Bile sambut befday mesti lah ader acara potong kek
Sepatutnye lilin banyak lagi
Tapi kiteorang letak sikit je la
Takut TOK MA tak larat nak tiup hehhe..

Tapi, perkara yang paling best disini yang boleh dirumuskan
Suke sangat tgk muke TOK MA
Susah nak cerite
Air muka die macam happy sangat
Terharu tengok muke die happy macam tu
To my sister's, rugi tak boleh tengok muke TOK MA mase tu
Memang nampak happy sangat die
Lagipun kiteorang tak pernah sambut befday die sebelum ni
Sebak rase...
Lastly, aku doakan semoga TOK MA sihat-sihat selalu
Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Serta bahagia bersama-sama anak-anak dan cucu-cucu tercinta
Dunia dan akhirat..
AMIN

Saturday, July 23, 2011

Fuhh... Fuhhh....

Banyaknye habukk..
Lame gile tak update blog ni
Spider merata-rata
So... Mase untuk mengemas...
Buang semua habuk
Dan sarang labah-labah yang bersarang kat blog ni
Dan mase untuk menaip
Dengan harapan dapat update blog setiap masa
Dan bukannya setahun sekali...
Heheheheheh.....