Monday, July 25, 2011

Sweet 73

Mesti terkejut tgk tajuk tu kan...!!
Bukan diri sendiri yang empunye la
My only grandmother befday
TOK MA sorang la nenek yang aku ader
Bile difikirkan balik, rase macam sedih plak
Sorang ni je la nenek yang aku ader
Sobbb..... Sobb...

Back to my story
Yesterday kiteorang sambut befday TOK MA
Mase kiteorang sampai tu
Die tak tau pun tujuan kiteorang berkumpul
Actually mmg lame kiteorang tak berkumpul macam ni
Best la... Tapi yang tak bestnye
Ahli tak lengkap
Ramai cucu yang takde
Walaubagaimanapun, misi mesti dijalankan

Sambung balik cerite, bile semua sampai baru la die tau
Dah tau tu, terus je gi salin baju
hehhehe die ni mmg suke bab-bab salin baju
Location majlis ni kat umah Auntie gee
Sebab mase tu TOK MA ader kat sini
Dan kiteorang berpakat sponsor makanan sikit sorang
Kek ni disponser oleh Ateh
Ni la antara juadahnye...
Mee goreng auntie gee yang buat
Sedap sampai licin
Sampai ader yang tak sempat makan...
Sate plak dimasak oleh mii and abah.. hehehe
Puding maklong and pak long
Air gas Mok nora
Dan aku... bawak diri je la... heheheh


Macam biase la...
Bile sambut befday mesti lah ader acara potong kek
Sepatutnye lilin banyak lagi
Tapi kiteorang letak sikit je la
Takut TOK MA tak larat nak tiup hehhe..

Tapi, perkara yang paling best disini yang boleh dirumuskan
Suke sangat tgk muke TOK MA
Susah nak cerite
Air muka die macam happy sangat
Terharu tengok muke die happy macam tu
To my sister's, rugi tak boleh tengok muke TOK MA mase tu
Memang nampak happy sangat die
Lagipun kiteorang tak pernah sambut befday die sebelum ni
Sebak rase...
Lastly, aku doakan semoga TOK MA sihat-sihat selalu
Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Serta bahagia bersama-sama anak-anak dan cucu-cucu tercinta
Dunia dan akhirat..
AMIN

3 comments:

  1. yeaayyy! berjaye buat 2 en3 dlm ms satu minggu!

    ReplyDelete
  2. Sedang berusaha untuk aktif dalam blog ni... hehehe.. Chaiyokk....

    ReplyDelete
  3. gambor last tu,org lain sume posing depan kamera..tokma sorg je tgh suap mknn dlm mulut..hehee...

    ReplyDelete